Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjene paprike»Posne punjene paprike sa pirinčem i prazilukom

Posne punjene paprike sa pirinčem i prazilukom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Posne punjene paprike sa pirinčem i prazilukom
Fotografije: Gergana Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
5
"Savršene posne punjene paprike - jednostavno za jelo ili kao dodatak tradicionalnoj trpezi za Badnje veče"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 komada, sušene
  • pirinač - 220 g
  • šargarepa - 1 komad
  • praziluk - 1 struk
  • luk - 1 mala glavica
  • nana - 1 kašičica, suva
  • peršun - 1 kašičica, suva
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno natopite paprike u toploj vodi da omekšaju. Izvadite i ocedite.

Očistite i isecite praziluk na tanke kolutove, a luk i šargarepi na sitno. U dubokom tiganju zagrejte ulje na umerenoj temperaturi.

Dinstajte povrće u zagrejanom ulju oko 5 minuta. Dodajte pirinač i promešajte još oko 5 minuta.

Dodajte alevu papriku, nanu, peršun i so po ukusu. Promešajte ponovo i dodajte jednu šolju vode. Kuvajte dok pirinač ne upije tečnost.

Napunite paprike, nemojte ih prepuniti, jer će pirinač nabubreti. Po želji možete da potopite otvore paprika u brašno ili da zatvorite tankim parčetom krompira.

Poređajte punjene paprike u posudu za pečenje i sipajte još jednu šolju vode u malo ulja. Zapecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok pirinač ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: