Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Bujanovački mezetluk sa iznutricama

Bujanovački mezetluk sa iznutricama

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Bujanovački mezetluk sa iznutricama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Delikates iz okoline Bujanovca - specijalno za obožavaoce iznutrica"

Potrebni sastojci

  • praseće ili svinjske iznutrice - 1 kg, (bela i crna džigerica, srce, slezina, bubreg...)
  • luk - 1 glavica, sitno isečen
  • beli luk - 2 - 3 čena, sitno isečen
  • lovorov list - 2 lista
  • crni biber - 5 - 6 zrna
  • crni biber - sveže mleveni
  • morska so
  • ljuta i slatka aleva paprika
  • ulje ili mast
  • brašno - 1kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Srce preseći, dobro oprati od ostataka krvi i obariti u posoljenoj vodi, sa biberom u zrnu. Kada je kuvano, iseći na manje kocke a vodu sačuvati.

Dinstati luk da omekša, pa dodati belu džigericu isečenu na sinije komade, beli luk, lovorov list, biber i ljutu tucanu papriku, kao i iseckano obareno srce.

Posuti brašnom i uz povremeno dolivanje vode u kojoj je kuvano srce, dinstati uz mešanje.

Džigericu i slezinu iseći na sitnije komade, poprašiti brašnom i propržiti na vreloj masnoći.

Kada je pržena sjediniti sve, dodati aleve paprike, promešati i još malo dinstati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: