Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pire»Pire od karfiola sa gaudom

Pire od karfiola sa gaudom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Pire od karfiola sa gaudom
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Nekoliko varijanti pirea od karfiola za prilog"

Potrebni sastojci

  • cvetovi karfiola - 700 g
  • maslac - 60 g
  • sir gauda - 100 g, nariban
  • kisela pavlaka - 3 kašike
  • morska so
  • crni biber - sveže mleveni
  • beli luk - u prahu
  • propržena slanina - po želji
  • seckani praziluk - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Cvetove karfiola kuvati u slanoj vodi, 15-20 minuta, da omekšaju.

Ocediti kuvani karfiol, dodati maslac, sir, so, biber, beli luk u prahu i izmiksati ili propasirati.

Doterati ukus i poslužiti.

Napomena

Karfiol za pire se moze ispeći u rerni.

Cvetove uviti u aluminijumsku foliju sa 2-3 čena belog luka i peći 45-55 minuta na 180 °C. Začiniti kao i kuvani.

Dobijeni pire može se i zapeći.

Rasporediti pire u odgovarajuće vatrostalne, keramičke posudice, posuti ribanim sirom i proprženom slaninom i zapeći 5-6 minuta.

Pred služenje posuti naseckanim perima mladog luka ili praziluka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: