Način pripreme
Prvo pomešamo suve sastojke - prosejana brašna, so, čubar, sitno narendan beli luk i kačkavalj. Promešamo da se pomešaju.
Kvasac rastvorimo u vodi sa šećerom. U kiselo mleko dodajemo sodu. Pravimo udubljenje i dodajemo tečne sastojke - aktivirani kvasac, jaje i maslinovo ulje (ili ulje).
Zamesimo meko testo. Pokrivamo ga, da naraste. Zamesimo ga ponovo, isečemo ga i pravimo loptice.
Zagrevamo gril-tiganj ili roštilj. Razvijamo oklagijom hlepčiće ili ih oblikujemo rukama namazanim uljem. Pečemo dok ne budu gotovi sa obe strane i poređamo ih zavijene u krpu, da ostanu vazdušasti i meki.
Možete da ih korisitite sa nadevom - ideje koje god da vam padnu na pamet: sa kjopooluom, humusom od belog pasulja, umakom od avokada i krem sira.
Prlenke sa belim lukom su za mene najpogodnije sa pečenim crvenim paprikama i sirom ili sa kjopooluom, zbog belog luka u njima.
Ispečene i oljuštene paprike začinjavamo solju, balsamiko sirćetom i ulje plus sitno isečenim belim lukom i peršunom. Ređamo preko prlenke dodajući i sir. Uvijamo i uživamo u božanstvenom ukusu.
Integrale prlenke od belog luka su gotove.