Domaći žu-žu

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Šegrt
6650130
Domaći žu-žu
Fotografije: Ivana Kitanović
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Savršen hrskav domaći žu-žu, prosto se topi u ustima"

Potrebni sastojci

  • mleko - 1/2 litra
  • sveži kvasac - 1 kocka
  • meko brašno - 800 do 900 g
  • margarin - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • so - 2 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer pa ostaviti da nadođe.

Brašno pomešati sa solju pa dodati 2 žumanceta i nadošli kvasac. Zamesiti testo i ostaviti ga na toplo mesto dok se ne udvostruči.

Razviti testo u veliki pravougaonik pa na njega izrendati margarin iz frižidera. Preklopiti levu i desnu trećinu testa do sredine pa to isto uraditi i sa gornjim i donjim delom testa. Još jednom razvući testo oklagijom pa ponoviti postupak sa preklapanjem.

Razvući testo oklagijom pa seći kvadrate, otprilike 3x3 cm. Redjati žu-žu u pleh obložen papirom pa ih premazati blago umućenim belancetom i posuti susamom.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: