Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Domaći mekan okrugli hleb

Domaći mekan okrugli hleb

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Domaći mekan okrugli hleb
Fotografije: Lenka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Već osećamo miris tek pečenog hleba..."

Potrebni sastojci

  • brašno - 660 g
  • topla voda - 400ml
  • maslinovo ulje - 4 s.k
  • kvasac - 25 g
  • šećer - 1 k.k
  • so - 2 k.k
* merne jedinice

Način pripreme

U šolju stavite izmrvljen kvasac, šećer i toplu vodu. Promešajte i ostavite da odstoji 10-ak min.

U posudu stavite polovinu brašna pa dodajte vodu sa kvascem i so.

Promešajte varjačom pa dodajte polako ostatak brašna. Dodajte i maslinovo ulje i krenite da mešate rukama.

Umešeno testo ostaviti da odstoji pola sata na toplo mesto.

Testo stavite na pleh sa pek papirom. U zagrejanu rernu stavite hleb.

Peći ga na 250 stepeni 20 min.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: