Ćufte na podlozi od tikvica

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
263
235
624
16
09/02/2021
"Recept za savršen ručak sa prijateljima"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano48
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • za ćufte
  • mlevena junetina - 400 g
  • domaće prezle - 3 - 4 kašike
  • luk - 1/2 glavice, sitno isečen
  • beli luk - 1 čen, sitno isečen
  • goveđa kocka - 1/2 kom., sitno narendana
  • crni biber - sveže mleveni
  • tucana ljuta paprika
  • kumin
  • menta
  • za umak
  • paradajz - 2 - 3 kom, sitno isečen, bez ljuske
  • beli luk - 2 čena, sitno isečen
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • morska so
  • crni biber - sveže mleveni
  • za prilog od tikvica
  • tikvice - 2 - 3 kom., krupno naribana
  • šargarepa - 3 - 4 kom., sitno naribana
  • luk - 1/2 glavice, sitno isečen
  • beli luk - 1 čen, sitno iseckan
  • maslac - 30 g
  • parmezan - 40 g, naribani
  • goveđa kocka - 1/2 kom.
  • morska so
  • crni biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U mleveno meso dodati sve predviđene sastojke, zamesiti masu i oblikovati ćufte veličine oraha, krupnijeg.

Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk, dodati beli luk, šargarepu i na kraju tikvice. Začiniti predviđenim sastojcima (kocka, so i biber).

Dinstati da skoro sva tečnost ispari i povrće omekša.

Pred kraj umešati maslac i parmezan.

Za umak, na maslinovom ulju propržiti par sakundi beli luk, dodati paradajz, so i biber i dinstati da se redukuje do željene gustine.

Za to vreme ispržiti ćufte da porumene sa svih strana.

Gotove, prebaciti u umak od paradajza i dokuvati još neki minut sve zajedno.

Poslužiti ćufte, prelivene umakom, na podlozi od dinstane tikvice.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar