bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Moj svadbarski kupus

Moj svadbarski kupus

GagaGaga
Početnik
14
5
40
2
Moj svadbarski kupus
Fotografije: Gaga
1 / 2
12/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije8
"Što se duže krčka, to je ukusnije"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1, 5 kg
  • crni luk - 3 veće glavice
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • šargarepa - 1 kom.
  • suvi začini - 2 kašike
  • sušena paprika - 2 kom
  • biber - 1 kašika, u zrnu
  • slaka paprika - 1 kašika
  • ljuta paprika - po želji
  • so - po ukusu
  • lovorov list - 3 - 4 kom.
  • meso - razne vrste, što više to bolje
  • dimljeno meso - slanina, rebarca i sl.
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckati kiseli kupus, meso i sve ostale sastojke na željenu veličinu.

U dubljoj posudi ređati red kupusa, potom mesa, luka i začina, i tako redom, sve dok se ne utroši spremljeni materijal.

Završiti slojem kupusa i naliti vodom.

Kuvati na laganoj vatri minimum 2, 5 - 3 časa. Soliti po potrebi na samom kraju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: