Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Moj svadbarski kupus

Moj svadbarski kupus

GagaGaga
Početnik
14738
Moj svadbarski kupus3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
8
"Što se duže krčka, to je ukusnije"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1, 5 kg
  • crni luk - 3 veće glavice
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • šargarepa - 1 kom.
  • suvi začini - 2 kašike
  • sušena paprika - 2 kom
  • biber - 1 kašika, u zrnu
  • slaka paprika - 1 kašika
  • ljuta paprika - po želji
  • so - po ukusu
  • lovorov list - 3 - 4 kom.
  • meso - razne vrste, što više to bolje
  • dimljeno meso - slanina, rebarca i sl.
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckati kiseli kupus, meso i sve ostale sastojke na željenu veličinu.

U dubljoj posudi ređati red kupusa, potom mesa, luka i začina, i tako redom, sve dok se ne utroši spremljeni materijal.

Završiti slojem kupusa i naliti vodom.

Kuvati na laganoj vatri minimum 2, 5 - 3 časa. Soliti po potrebi na samom kraju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: