Svadbarski kupus

VecaVeca
Kuvar
346
9
1k
27
4
12/04/2020
"Svadbarski kupus je jelo za strpljive domaćice, kao i brak "
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano75
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • crni luk - 2 glavice
  • suvo meso - 400 g
  • svinjsko meso - 400 g
  • list lovora - po potrebi
  • aleva paprika - po potrebi, slatka
  • svinjska mast - po potrebi
  • so - po ukusu
  • suvi začin - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • voda - popotrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Kiseli kupus oprati u hladnoj vodi i iseći ga. Meso i suvo meso iseći na komade.

Na dno lonca staviti 1 kašiku svinjske masti, zatim rasporediti sitno seckan crni luk, pa poređati red seckanog kiselog kupusa.

Preko kupusa poređati meso i suvo meso, posoliti, pobiberiti, začiniti suvim začinom, rasporediti listiće lovora, dodati slatku začinsku papriku. Zatim staviti 1 kašiku svinjske masti.

Tako ređati dok se ne utroše svi sastojci - završiti redom kiselog kupusa.

Naliti vodom (da ogrezne)i krčkati na tihoj vatri oko 3 sata.

Savet: Začine prilagodite svom ukusu. Proverite i koliko je kupus kiseo, slan, pa shodno tome i začinite. Povremeno dolivajte vodu, jer tokom kuvanja tečnost ispari.

Kupus je gotov kada meso omekša i kupus se lepo ukuva.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar