Način pripreme
Kiseli kupus oprati u hladnoj vodi i iseći ga. Meso i suvo meso iseći na komade.
Na dno lonca staviti 1 kašiku svinjske masti, zatim rasporediti sitno seckan crni luk, pa poređati red seckanog kiselog kupusa.
Preko kupusa poređati meso i suvo meso, posoliti, pobiberiti, začiniti suvim začinom, rasporediti listiće lovora, dodati slatku začinsku papriku. Zatim staviti 1 kašiku svinjske masti.
Tako ređati dok se ne utroše svi sastojci - završiti redom kiselog kupusa.
Naliti vodom (da ogrezne)i krčkati na tihoj vatri oko 3 sata.
Savet: Začine prilagodite svom ukusu. Proverite i koliko je kupus kiseo, slan, pa shodno tome i začinite. Povremeno dolivajte vodu, jer tokom kuvanja tečnost ispari.
Kupus je gotov kada meso omekša i kupus se lepo ukuva.
Prijatno!