Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Bezglutenski uštipci sa kukuruzom i mladim lukom

Bezglutenski uštipci sa kukuruzom i mladim lukom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Bezglutenski uštipci sa kukuruzom i mladim lukom
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ako ste na bezglutenskoj dijeti, ovo je idealan recept za vas"

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 125 g
  • brašno od leblebije - 1 kašika
  • ovsene mekinje - 1 kašika
  • gusti jogurt - 200 ml
  • jaja - 1 kom.
  • mladi luk - 3 struka, sitno isečen
  • zamrznuti kukuruz šećerac - 200 g
  • kumin - 1/2 kašičice, u prahu
  • peršunov list - sitno sečen
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • za umak
  • gusti jogurt - 250 ml
  • med - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U većoj činiji pomešati brašna i mekinje, postepeno doliti jogurt umućen sa jajetom.

Kada se mase sjedine, dodati luk, odmrznuti kukuruz, peršun, kumin, so, biber i dobro promešati.

Na malo zagrejanog ulja, pržiti fritate sa obe strane po 2-3 minuta, do zlatno-smeđe boje.

Za umak umutiti jogurt sa medom i vrlo malo soli i bibera.

Tople uštipke poslužiti sa umakom od jogurta i meda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: