Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Sladak hleb»Slatki hleb sa bundevom

Slatki hleb sa bundevom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Slatki hleb sa bundevom
Fotografije: Lenka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Ukusan slatki hleb sa bundevom - probajte, pa podelite utiske sa nama"

Potrebni sastojci

  • pasirana bundeva - 500 g
  • jaje - 4 kom.
  • maslinovo ulje - 2/3 šolja
  • pasirana jabuka - 1 kom.
  • voda - 2/3 šolja
  • pšeničnog brašno - 2 šolje
  • šećer - 3/4 šolje
  • muskatni oraščić - 1 k.k.
  • karanfilić - 1/2 k.k., mleveni
  • semenke - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kad spremate pasiranu bundevu, spremite veću količinu stavite u zamrzivač i imate uvek kad vam treba. To ćete uraditi tako što očišćenu bundevu stavite u rernu, kad se ispeče, izmiksajte štapom za miksanje.

U šerpu stavite pasiranu bundevu, pasiranu jabuku, jaja, vodu i ulje i izmiksati da se lepo smesa sjedini.

Dodati šećer, brašno, izmešajte lepo. Nakon toga i muskatni oraščić, karanfilić i semenke. Zamešajte testo.

Na pek papir sipati testo, pa staviti u rernu na 180 stepeni 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: