Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Pohovana piletina Kentaki

Pohovana piletina Kentaki

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pohovana piletina Kentaki3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Bez tvrdnji da je ovo originalni recept, ali sa obećanjem da je izuzetno ukusna i hrskava pohovana piletina!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - bataci ili krila
  • soja sos - 4 kašike
  • vorcestershire sos - 20 ml
  • đumbir - 1/2 kašičice u prahu
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • beli luk - 1/2 kašičice, u prahu
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - od oka
  • kornfleks - pakovanje, fino izmrvljen
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte soja sos, Vorčester sos i marinirajte piletinu jedan sat u toj smesi.

Kornfleks fino izmrvite, pa svaki komad piletine pažljivo umotajte u konfleks i spuštajte u dobro zagrejano duboko ulje da se isprži ravnomerno.

Poslužite prženu piletinu Kentaki sa povrćem po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: