Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečeni riblji fileti sa parmezanom, dimljenom slaninom i majčinom dušicom

Pečeni riblji fileti sa parmezanom, dimljenom slaninom i majčinom dušicom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Pečeni riblji fileti sa parmezanom, dimljenom slaninom i majčinom dušicom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Veoma ukusni riblji fileti, koji usput i veoma dobro izgledaju"

Potrebni sastojci

  • oslić - 2 kom.
  • morska so - krupna
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • limun - 1 kom., naribana korica
  • prezle - 1/2 šolje, domaće
  • parmezan - 3 kašike, nariban
  • dimljena slanina - 3 šnite, isečena na štapiće
  • majčina dušica - sveža
  • sok od limuna - 1/2 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 180°C.

Pomešati prezle i parmezan.

Ribu očistiti od krljušti, oprati, filetirati, proveriti da nema zaostalih kostiju, posušiti papirnim ubrusima, posoliti, pobiberiti, poprskati maslinovim uljem i uvaljati u prezle sa parmezanom.

Pripremljene filete položiti na pleh obložen papirom za pečenje, posuti štapićima slanine i grančicama majčine dušice, poprskati sa malo limunovog soka i maslinovog ulja i peći oko 15-20 minuta u zagrejanoj rerni.

Vreme pečenja zavisi od debljine fileta.

Poslužiti odmah uz prilog po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: