Način pripreme
U šerpu srednje veličine sipamo 1, 8 l filtrirane vode, sipamo 1 ravnu kašičicu himalajske soli i sa poklopcem ostavljamo na ringli dok ne provri.
Za to vreme seckmo povrće za našu ukusnu supu (oprano i oguljeno) - 3 komada velikih krompira, 3 srednje velike šargarepe, 3 šake svežih listova spanaća i iskidamo karfiol na male bonsaiće.
U ključalu vodu prvo sipamo šargarepe i krompire, i ostavljamo da se kuvaju otprilike 10 minuta. Nakon toga dodajemo 4-5 supenih kašika kinoe zajedno sa karfiolom.
Mešamo i poklopljeno kuvamo nekoliko minuta. Dodajemo iseckani spanać i peršun, 2-3 prstohvata mlevenog crnog bibera i ukoliko je potrebno još malo soli po ukusu.
Uskoro isključimo ringlu i sipamo poslednji sastojak 3 pune supene kašike čija semenki. Stavljamo poklopac i ostavljamo sa strane na 5 minutica da nabubri.
Supu od povrća poslužujemo za večeru - toplu. Još vruća može da se sipa u termos velike zapramine - za posao, za usput ili za piknik na primer.
Izuzetno jednostavna za pripremu dijetalna supa. Probajte i vi supu od povrća sa kinoom i čija semenkama - BEZ masnoće! Pogodna je za hranjenje nakon režima ishrane, post, dijetu i olakšavanje.
Dijetalna supa od povrća sa čijom i kinoom je pravo bogatstvo!