Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Mekani đevreci sa susamom i sirom

Mekani đevreci sa susamom i sirom

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Mekani đevreci sa susamom i sirom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Hajde na mekane đevreke - da vidimo koliko ćete uspeti da pojedete"

Potrebni sastojci

  • suvi kvasac - 1 kesica
  • jaja - 1 kom.
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - 2 kašičice
  • brašno - otprilike 600 grama
  • sir
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte sveže mleko. Sa dve kašike toplog mleka aktivirajte kvasac zajedno sa solju i kašičicom šećera. Tako se suvi kvasac brže aktivira.

Prosejte brašno i napravite kladenac u njegovoj sredini. Unutra razbijte jaja, sipajte sveže mleko i aktivirajte kvasac. Dodajte i ulje, postepeno zamesite testo.

Dobijeno testo treba da bude elastično i meko. Ostavite ga na toplomn da udvoji svoj obim. Nakon toga ga podelite na ravne delove i oblikujte loptice.

Svaku lopticu razvijte u usku trakicu dužine otprilike 5 cm. Dodajte usitnjeni sir i uvijte u rolat. Tako uradite sa svim lopticama.

Nakon toga uzmite 2 od uvijenih rolatića, uvijte i sjedinite njihove krajeve. Tako se prave svi đevreci.

Namažite ih maslacem i ostavite na još 20 minuta da odmore. Nakon toga premažite đevreke umućenim jajetom, pospite susamom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni otprilike 15 minuta.

Mekani đevreci sa susamom i sirom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: