Način pripreme
Zagrejte sveže mleko. Sa dve kašike toplog mleka aktivirajte kvasac zajedno sa solju i kašičicom šećera. Tako se suvi kvasac brže aktivira.
Prosejte brašno i napravite kladenac u njegovoj sredini. Unutra razbijte jaja, sipajte sveže mleko i aktivirajte kvasac. Dodajte i ulje, postepeno zamesite testo.
Dobijeno testo treba da bude elastično i meko. Ostavite ga na toplomn da udvoji svoj obim. Nakon toga ga podelite na ravne delove i oblikujte loptice.
Svaku lopticu razvijte u usku trakicu dužine otprilike 5 cm. Dodajte usitnjeni sir i uvijte u rolat. Tako uradite sa svim lopticama.
Nakon toga uzmite 2 od uvijenih rolatića, uvijte i sjedinite njihove krajeve. Tako se prave svi đevreci.
Namažite ih maslacem i ostavite na još 20 minuta da odmore. Nakon toga premažite đevreke umućenim jajetom, pospite susamom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni otprilike 15 minuta.
Mekani đevreci sa susamom i sirom su gotovi.