Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Pasulj na sicilijanski način

Pasulj na sicilijanski način

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Pasulj na sicilijanski način
Fotografije: Maria Bojilova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Jednostavan i veoma ukusan recept za pasulj na sicilijanski način - nešto drugačije, koje ćemo s radošću probati"

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 500 g
  • suvi luk - 3 supene kašike
  • paprike - 1 komad, suva, zelena
  • paprike - 1 komad, suva, crvena
  • celer - 1 supena kašika, suvi
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • divlja nana - 1 supena kašika, suva
  • soda bikarbona - 3 prstohvata
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Svi smo probali klasičnu čorbu od pasulja. Ali šta ćete reći na ovaj Pasulj na sicilijanski način?

Pasulj se veoma dobro opere i stavlja se da provri. Ne namoči se unapred.

Nakon što provi, voda se baca i sipa se nova voda.

Voda se baca tri puta, pasulj se kuva u četvrtoj vodi.

Kada provri, u četvrtu vodu se dodaje so.

Veoma dobro se promeša.

Paprike se peru toplom vodom i sitno se seckaju oštrim nožem.

Zalivaju se sa 50 ml ulja i ostavljaju se da se namoče na 20 minuta

10 minuta nakon što se doda soda, u pasulj se dodaju paprike sa uljem, luk, celer, majčina dušica i divlja nana.

Veoma dobro se meša i ovaj posni pasulj se ostavlja da vri na tihoj vatri poklopljen 60 minuta.

Kada je pasulj skoro pa skuvan, dodaje se so.

Kuva se 10 minuta, nakon čega se ringla isključuje i jelo sa pasuljem se ostavlja poklopljeno na ringli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti