Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Pecivo u obliku hleba

Pecivo u obliku hleba

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Pecivo u obliku hleba
Fotografije: Veca
2 / 13
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
3
"Mekano i veoma ukusno pecivo iz Vecine kuhinje"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • mleko - 250 ml
  • brašno - 300 g
  • svež kvasac - 20 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • maslac - 1 kašika
  • Za premazivanje
  • maslac - 1 kašika
  • žumanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu. Dodati šećer, mlako mleko, uje, so, brašno i zamesiti testo. U testo, na sredinu, staviti 1 kašiku maslaca, lepo premesiti i staviti u posudu. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da naraste.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na 3 dela. Svaki deo premesiti formirajući loptice. Prekriti ih providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da odstoje 5 minuta.

Uzeti jednu lopticu, razviti oklagijom u oblik pravougaonika i premazati otopljenim maslacem. Preklopiti prvo levu stranu, zatim desnu, potom gornju i na kranju preklopiti donju stranu testa. Tako uraditi i sa preostale 2 loptice.

Prekriti ih providnom prijanjajućom foljjim i ostaviti da odstoje 10 minuta.

Zatim ih opet razviti oklagijom, urolati i dobro zatvoriti krajeve.

Sve tri rolnice staviti u pleh obložen pek-papirom, prekriti providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da odstoje 10 minuta.

Premazati ih otopljenim maslacem i oštrim nožem izreckati na nekoliko mesta.

Ostaviti da odstoje 20 minuta.

Za to vreme uključiti rernu i zagrejati na 250 stepeni.

Žumance razmutiti viljuškom i premazati pecivo.

Peći na 180 stepeni 20 minuta, a zatim još 10 minuta na 200 stepeni.

Gotovo pecivo izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinhskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Probajte, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: