Način pripreme
Za testo (krofne): U šerpu staviti maslac, dodati vodu i staviti šerpu na vatru. Mešati dok se maslac ne otopi. Dodati šećer, so, brašno pomešano sa praškom za pecivo i ukuvati.
Kad smesa dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa vatre i ostaviti da se smesa ohladi. Dodati jaja i umutiti mikserom.
Smesu za testo staviti u špric i istiskivati krofne u pleh obložen pek-papirom. Možete ih stavljati i kašikom..Peći na 180 stepeni 25 minuta.
Gotove krofne izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se ohlade.
U šerpu usuti 600 ml mleka i staviti na vatru da provri.
Zasebno, u 100 ml hladnog mleka razmutiti puding, šećer, vanilin šećer, žumanca i sve sjediniti ručnom žicom za mućenje. Ukuvati u vrijuće mleko.
Kad smesa dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa vatre i ostaviti da se smesa dobro ohladi. Ohlađenu smesu umutiti mikserom, dodati omekšali maslac sobne temperature i dobro umutiti mikserom.
Krofne iseći na pola, naneti fil, preklopiti sečenim delom (kapom).
Princes krofne posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
Belanca nemojte bacati, već od njih napravite puslice i dobićete još jednu poslasticu. Prijatno!