Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač, pečurke i povrće

Pirinač, pečurke i povrće

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Pirinač, pečurke i povrće
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ukusan pirinač sa pečurkama i povrćem - prijatno"

Potrebni sastojci

  • kočanski pirinač - 1 šolja
  • topla voda - 2 i 1/2 šolje
  • mesna kocka po izboru - 1 kom.
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • smedi šampinjoni - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 kom.
  • crvena paprika - 1 kom.
  • zelena tikvica - 1 kom.
  • koncentrat paradajza - 1 kašika
  • kocka za supu - 1 kom., od povrća
  • crne masline - 10 - 15 kom., bez koštice
  • maslinovo ulje - 1/2 dl
  • sušena nana
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • peršun - naseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanom maslinovom ulju pržiti, uz mešanje, suv pirinač da dobije mat belu boju.

Naliti toplom vodom, dodati usitnjenu mesnu kocku i sacekati da provri.

Isključiti ringlu, poklopiti posudu i ostaviti tako 25 minuta, da pirinač upije svu tečnost.

Luk iseći sitno, šargarepu, papriku i tikvicu na kockice, masline na kolutove, a pečurke na krupnije komade.

Na umereno zagrejanom maslinovom ulju propržiti krupno secene šampinjone da porumene. Posoliti i pobiberiti, izvaditi iz tiganja i skloniti sa strane.

U istom tiganju pržiti luk da zažuti, dodati šargarepu, zatim i papriku.

Kada povrće malo omekša dodati tikvice, nasecene masline, koncentrat paradajza i nanu. Par puta promešati i dodati prpremljeni pirinač.

Sve dobro sjediniti, doterati ukus i skloniti sa vatre.

Pred posluživanje posuti sitno sečenim peršunom.

Pirinač poslužiti kao samostalno jelo ili prilog uz meso, ribu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: