Zapečene tikvice sa tunjevinom i paradajzom

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
254
216
602
15
26/02/2021
"Ukusno zapečeno jelo sa tikvicama - prijatno!"
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno naseckati, beli luk protisnuti, a paradajz iseći na kriške. Tunjevinu ocediti. Sir naribati.

Rernu zagrejati na 180°C.

U većem tiganju, na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk da zastakli, dodati beli luk, a kada zamiriše dodati tikvice i paradajz.

Uz povremeno mešanje pržiti 5-6 minuta i skloniti sa vatre. U proprženo povrće dodati oceđenu tunjevinu, pola količine naribanog sira, nasečeni list bosiljka i promešati.

Umutiti jaja sa pavlakom za kuvanje, dodati preostali sir, so i biber, preliti preko povrćea sa tunjevinom i zapeći 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.

Jelo poslužiti toplo; uz salatu po izboru.

Napomena: Tunjevina se može zameniti mlevenim mesom, slaninom, kobasicom...

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar