Način pripreme
Ovaj sos od pavlake za lososa je nadahnut indijskim tandurijem. On može da se koristi na tri načina - kao hladan sos, da ide uz ribu, koja je posebno ispečena, ali može i da se namaže obilno sami riblji file i da se peče u rerni zajedno sa sosom. Treći način je da se jednostavno koristi kao marinada.
Spremanje je izuzetno jednostavno i samo u nekoliko jednostavnih koraka:
1. Dve vrste pavlake se pomešaju u posudi. Dodaje se so, sušeni listovi korijandera, đumbir, muskatni oraščić i beli biber. Prstima se namrve komadići karamfilića, a male drške se odstrane.
2. Narenda se beli luk na fino rende ili se izgnječi.
Kora pola limuna se takođe narenda veoma fino i samo žuti deo, a sok od citrusa se iscedi.
3. Sve se pomeša veoma dobro u glatku konzistenciju i sos za ribu je gotov!
Svež i aromatičan!
Prijatno!