Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za ribu»Sos od pavlake za lososa

Sos od pavlake za lososa

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Sos od pavlake za lososa
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Serviran sa sosom od pavlake losos je mnogo ukusniji"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 200 g, kisela
  • pavlaka - 50 g, za kuvanje
  • limun - 1/2 komada
  • beli biber - 2 prstohvata
  • karanfilić - 4 - 5 komada
  • korijander - 1 kašika, sušeni listovi
  • muskatni oraščić - 2 šake, u prahu
  • đumbir - 1 prstohvat
  • beli luk - 2 čena
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj sos od pavlake za lososa je nadahnut indijskim tandurijem. On može da se koristi na tri načina - kao hladan sos, da ide uz ribu, koja je posebno ispečena, ali može i da se namaže obilno sami riblji file i da se peče u rerni zajedno sa sosom. Treći način je da se jednostavno koristi kao marinada.

Spremanje je izuzetno jednostavno i samo u nekoliko jednostavnih koraka:

1. Dve vrste pavlake se pomešaju u posudi. Dodaje se so, sušeni listovi korijandera, đumbir, muskatni oraščić i beli biber. Prstima se namrve komadići karamfilića, a male drške se odstrane.

2. Narenda se beli luk na fino rende ili se izgnječi.

Kora pola limuna se takođe narenda veoma fino i samo žuti deo, a sok od citrusa se iscedi.

3. Sve se pomeša veoma dobro u glatku konzistenciju i sos za ribu je gotov!

Svež i aromatičan!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: