Način pripreme
Operite pile i osušite ga. Pažljivo odvojite kožu od mesa rukama, pazeći da je ne pocepate.
U maloj posudi pomešajte rastopljeni med, senf i univerzalni začin. Dobijena smesu utrljajte na koži i ispod kože pileta. Marinirano pile ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena.
Pomorandže operite. Jednu isecite na kockice i napunite pile. Prebacite pile u odgovarajuću manju tepsiju, podvucite mu noge ispod, kako pomorandža ne bi ispala.
Drugu pomorandžu iscedite i prelijte pile premazano maslinovim uljem i začinjemo crnim biberom.
Stavite foliju preko pileta i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni najmanje sat vremena, zatim uklonite foliju, prelijte pile i pecite dok ne porumeni.
Kada izvadite pečeno pile, možete napraviti sos, od tečnosti koja je ostala nakon pečenja, dodavanjem malo razređenog brašna u vodi i mešanjem dok ne dobijete željenu gustinu.