Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle u sosu od luka i dimljene paprike

Šnicle u sosu od luka i dimljene paprike

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Šegrt
6650130
Šnicle u sosu od luka i dimljene paprike
Fotografije: Ivana Kitanović
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Ukusne šnicle u sosu od luka - naš današnji predlog za ručak"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 6 kom.
  • crni luk - 2 glavice, velike
  • beli luk - 5 čenova
  • dimljena aleva paprika - 3 kafene kašičice
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle blago izlupati, samo malo posoliti i ostaviti sa strane.

Crni luk sitno iseckati pa ga staviti da se prži na umerenoj vatri. Dodati mu beli luk isečen na listiće. Sipati malo vruće vode i dinstati desetak minuta.

Dodati šnicle i poklopiti. Povremeno dodavati po malo vruće vode.

Kad šnicle omekšaju, izvaditi ih iz tiganja tako da u njemu ostane samo sos od luka. Dodati so, biber i dimljenu papriku. Prodinstati par minuta, vratiti šnicle u tiganj i ostaviti još 5 minuta da upiju ukus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: