Kisela čorba od tikvica

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
261
221
621
15
01/03/2021
"Ukusna čorbica od tikvica - probajte, pa podelite utiske sa nama"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano75
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 - 3 kom.
  • šargarepa - 1 kom.
  • peršun - 1 kom.
  • celer - 1/2 korena, manjeg
  • stablo celera - 1 kom., po želji
  • paprika - 1 kom., sveža zelena ili crvena
  • luk - 1 glavica
  • povrtna ili mesna kocka - 2 kom.
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • žumance - 1 kom.
  • morska so - po potrebi
  • biber - sveže mleveni
  • slatka aleva paprika
  • ljuta tucana paprika
  • peršun - iseckan
  • limunov sok
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno naseckati.Tikvice oprati, odstraniti krajeve, a preostali deo iseći na kocke.

Šargarepu, peršun i papriku oprati, očistiti i iseći na kockice. Celer očistiti i sitno iseckati.

U odgovarajućem sudu zagrejati maslinovo ulje na umerenoj vatri.

Pržiti luk par minuta, dodati zelen, celer i papriku i nastaviti prženje još par minuta.

Naliti vodom (4-5 šolja), dodati kocke za supu i sve navedene začine, dovesti do vrenja, smanjiti temperaturu i kuvati 15 minuta. Dodati tikvice, sačekati da ponovo provri i kuvati oko 10 minuta.

Za to vreme u posebnoj činijici umutiti kiselu pavlaku i žumance i razrediti sa par kašika tečnosti iz čorbe.

Kada tikvice omekšaju, skloniti posudu sa vatre, umešati pripremljeni legir, posuti peršunom, poklopiti i ostaviti 10 minuta da jelo odmori.

Čorbu od tikvica poprskati limunovim sokom i odmah poslužiti.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar