Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Riblji fileti u pikantnom umaku od povrća

Riblji fileti u pikantnom umaku od povrća

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Riblji fileti u pikantnom umaku od povrća3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Slobodno nas pozovite, donećemo vino"

Potrebni sastojci

  • fileti bele ribe - 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • zelene paprike - 2 kom.
  • ljuta paprika - 1 kom.
  • paradajz - 3 - 4 kom
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ljuta tucana paprika
  • slatka aleva paprika
  • beli luk u prahu
  • origano - sušeni
  • majčina dušica - sušena
  • biber - sveže mleveni
  • morska so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i ljutu papriku naseckati sitno, paprike i paradajz bez ljuske na kocke a beli luk protisnuti.

Riblje filete posušiti, posoliti, pobiberiti i ostaviti sa strane.

U široj posudi na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk da zastakli.

Dodati paprike, nakon par minuta beli luk i paradajz, sve predviđene začine i dinstati 2-3 minuta.

U prodinstano povrće utisnuti ribu, poklopiti i na umerenoj vatri, krčkati oko 15 minuta.

Poslužiti uz prilog po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: