Način pripreme
U posudu na ringlu stavite vodu zajedno sa maslacem, šećerom i solju, dok se maslac ne istopi. Čim tečnost provri, dodajte u porcijama brašno i mešajte energično, dok se ne dobije homogena smesa.
Čim počne da se odvaja testo od zidova posude skolnite sa ringle. Prebacite testo u posudu i dodajte jaja jedno po jedno, mešajući ponovo neprestano.
Tako spremljeno testo našpricajte na posudu za pečenje postavljenu papirom u izdužen ili mali okrugli kalup. Stavite eklere da se peku oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 180-190 stepeni.
Nakon 30 minuta smanjite rernu i ostavite da se peče dok ne bude gotovo. Ispečene eklere ostavit u otvorenoj rerni da se ohlade.
Za krem umutite jaja sa šoljom svežeg mleka i brašnom. Preostalo mleko stavite da provri sa šećerom i u njega uz neprestano mešanje dodajte smesu od jaja.
Čim se krem zgusne sklonite sa ringle i dodajte vanile i maslac. Napunite eklere tako spremljenim kremom.