Način pripreme
Hladan maslac isečemo na kockice, dodajemo preostale sastojke i zamesimo peskovito testo, kao za tart.
Pokrivamo ga providnom folijom i ostavljamo u frižideru na 1 sat. Testo razvučemo i stavljamo u kalup, izbušimo viljuškom. Možemo koristiti specijalni kalup za tart ili drugi po izboru.
Stavljamo na testo papir za pečenje i preko njega zrna pasulja da ne nadolazi prilikom pečenja. Pečemo na 200 stepeni.
Pečemo sa pasuljem oko 10 minuta, nakon toga skidamo i pečemo dok ne bude gotovo.
Jaja i šećer umutimo dok se šećer ne rastvori. Pomešamo sa sokom od limuna, vanilom i solju.
Stavljamo na tihu vatru, mešamo neprestano dok se ne zgusne oko 13-15 minuta. Skidamo sa vatre i dodajemo maslac. Ostavljamo da se ohladi.
Dodajemo krem u testo i ostavljamo naš kolač u frižideru da se stegne. Po želji možemo ukrasti voćem ili drugim ukrasom.
Kolač za žensku žurku - veoma ukusan i efektan desert. Odgovarajući za sve specijalne prilike.