Način pripreme
Pet glavica luka oljuštimo i kuvamo u posoljenoj vodi oko 15 minuta. Izvadimo glavice luka da se ohlade, a bujon sačuvamo za pripremu nadeva.
1 luk sitno iseckamo, šargarepu i pečurke takođe i propržimo na umerneoj vatri sa masnoćom.
Pirinač operemo u mlakoj vodi nekoliko puta dok se voda ne izbistri. Procedimo dobro.
Dodajemo opran i proceđen pirinač u povrće i dodajemo vodu od luka 1 šolju.
Začinimo solju, biberom i čubrom i promešamo. Dodajemo još jednu i po šolju bujona od luka i nastavljamo da kuvamo.
Kad pirinač upije vodu, skidamo tiganj sa strane. Skidamo prvi sloj luka.
Punimo glavice luka jednu po jednu sa nadevom od pirinča. Stavljamo ih u pleh namazan masnoćom. Pečemo punjeni luk na oko 180 stepeni 15 minuta.
Možemo posuti kačkavaljem dok pečemo luk ili servirati sa kiselim mlekom.
Prijatno sa punjenim lukom sa pirinčem i povrćem!