Način pripreme
Za recept Šarlota sa narandžama sa brašnom od spelte šećer se pomeša sa 3 kašičice vode.
Zagrejte ga na laganoj vatri uz stalno mešanje.
Kada šećer počne da ključa i potamni, sklonite ga sa vatre i sipajte u silikonski kalup u kojem će se šarlota peći.
Oljuštite pomorandže i isecite ih na kolutove.
Kolutove poređajte na karamel.
Jaja mutite do pene.
Dodajte šećer u prahu.
Mešajte veoma dobro dok smesa za ovaj italijanski kolač ne postane gusta.
Dodajte prašak za pecivo i narendanu koru pomorandže.
Promešajte sve vrlo dobro.
Postepeno dodajte brašno.
Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Prelijte smesu preko pomorandži u kalup.
Pecite ovaj kolač sa pomorandžama u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 25 minuta.
Gotovu voćnu tortu okrenite na poslužavnik tako da pomorandže ostanu na vrhu.