Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od šargarepe»Torta od šargarepe sa orasima i maskarponeom

Torta od šargarepe sa orasima i maskarponeom

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Torta od šargarepe sa orasima i maskarponeom
Fotografije: Joni
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
8
"Da li znate šta dobijaju poslušni zečići za rođendan? Tačno tako, tortu od šargarepe sa maskarponeom"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • orasi - 200 g
  • šargarepa - 400 g
  • ulje - 240 ml
  • smeđi šećer - 400 g
  • jaja - 4 komada
  • cimet - 1 prstohvat
  • limun - 1/2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - 10 g
  • za krem
  • maskarpone - 400 g
  • maslac - 150 g
  • šećer u prahu - 120 g
  • limun - 1/2 komada
  • liker od pomorandže - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte koru od pola limuna, a sok iscedite. Orahe ispecite na 4-5 minuta u suvom tiganju uz neprestano mešanje. Skinite ih sa vatre, posolite ih i dodajte im maslac. Promešajte dok se mslac ne istopi.

Orahe sameljite ili ih naseckajte na krupno. Brašno promešajte sa praškom za pecivo, dodajte cimet i narendanu koru limuna. Šargarepe oljuštite i narendajte na krupno. Smeđi šećer umutite sa uljem i jajima. Uz neprestano mešanje dodajte po malo brašna. Posle toga dodajte sok od limuna, orahe i šargarepu.

Polovinu testa sipajte u kalup za tortu, obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Koru ohladite i izvadite iz kalupa. Na isti način ispecite još jednu koru. Obe kore podelite na pola, da dobijete 4 tanje kore.

Pripremite krem. Maslac ostavite da omekša na sobnoj temperaturi i umutite ga sa šećerom u prahu dok smesa ne pobeli. Dodajte liker od pomorandže. Koru od pola limuna narendajte i dodajte u smesu.

Maskarpone umutite i po malo ga dodajte u krem od maslaca. Ovim kremo obilno premažite kore, koje slažite jednu na drugu. Odozgo, tortu od šargarepe premažite kremom i ostavite je 6 sati u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: