Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Japanske kiflice hokaido

Japanske kiflice hokaido

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
1462452453
Japanske kiflice hokaido
Fotografije: Todorinka Bernardova
4 / 5
23/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
8
"Da li ste znatiželjni da saznate kako Japanci pripremaju svoje tradicionalne kiflice hokaido - evo vam recept"

Potrebni sastojci

  • brašno - 20 g
  • šećer - 2 kašičice
  • sveže mleko - 100 g
  • Za testo
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 160 g
  • kvasac - 7 g
  • brašno - 350 g
  • kravlji maslac - 25 + 10 g
  • Za nadev
  • smeđi šećer
  • cimet
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno 20 g + 2 kašičice šećera + 100 ml svežeg mleka se pomeša i stavlja se na ringlu. Veoma kratko se kuva da postane gusto kao krem.

Ostavlja se sa strane. Drugi deo od 160 ml mleka se dodaje kvasac i deo brašna. Meša se i ostavlja se na toplom da se aktivira kvasac.

Nakon otprilike 20 minuta dodaje s kuvani krem, jaje i ostalo brašno i mesi se meko teso. Dodaje se istopljeni kravlji maslac i mesi se da ga upije testo.

Pokriva se krpom i ostavlja se na sat vremena da naraste.

Gotovo testo se deli na 8 jednakih delova. Oblikuju se u male pogače.

Svaka pogača se razvija u pravougaonik. Maže se ostalim kravljim maslacem. Posipa se smeđim šećerom i cimetom.

Preklapa se po dužini do sredine. Druga strana se preklapa preko prve.

Dobija se jedan uži pravougaonik. Uvija se u rolat kao kiflica.

Ređa se u tepsiju sa papirom na rastojanje. Raste otprilike 20 minuta.

Premazuju se umućenim žumancem i japanske kiflice hokaido se peku na 180°C dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: