Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Piroške»Ruske piroške sa različitim nadevima

Ruske piroške sa različitim nadevima

Tatyyana BalovaTatyyana Balova
Početnik
4714
Ruske piroške sa različitim nadevima2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
40
"Svet je poludeo za ovim piroškama sa nadevom. Probajte i vi i postanite deo kulinarske euforije"

Potrebni sastojci

  • Za nadev od mlevenog mesa
  • mleveno meso - oko 500 g 1: 1 mešavine svinjetine i govedine,
  • crni luk - 1 glavica
  • peršun - 1 veza
  • mladi luk - 1 veza
  • jaja - 2 tvrdo kuvana
  • so
  • biber
  • Za nadev od praziluka
  • praziluk - 3 stabljike srednje veličine
  • sir - 50 - 60 g
  • jaja - 2 tvrdo kuvana
  • biber
  • nana
  • Za nadev od kupusa
  • kupus - 1 komad, mala glavica
  • jaja - 2 komada, tvrdo kuvana
  • biber
  • Za testo
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kvasac - 1/4 kocke
  • brašno - oko 700 g
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 100 g
  • so
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Nadev za piroške sa mlevenim mesom se pravi na ovaj način. Dva od jaja se skuvaju, oljušte, sitno se iseckaju i dodaje im se sitno iseckani mladi luk i peršun.

Na malo ulja propržite glavicu luka, dodajte mleveno meso i lagano pržite. Nakon uklanjanja sa vatre, dodajte malo vode (oko šoljice) i dobro izmešajte da punjenje postane sočno. Dodajte biber i so, a zatim jaja sa mladim lukom i peršunom. Ostavite da se odmori dok radite sa testom.

Nadev od praziluka priprema se na sledeći način:

Praziluk se očisti, opere, sitno isecka i dinsta sa malo maslaca i malo ulja dok voda ne ispari. Kad se ohladi, dodajte sitno iseckana kuvana jaja i narendani sir, zatim biber i nanu plus prstohvat soli.

Nadev od kupusa se pravi kao nadev od praziluka, ali umesto praziluka dinstamo sitno seckani kupus i ne dodajemo nanu i sir.

Testo se pravi na sledeći način:

U deo mleka se dodaje kašičica šećera i kvasac plus kašika brašna. Promeša se da bude fina tečna kaša i ostavi se na toplom mestu da se aktivira kvasac. Za to vreme se brašno proseje i napravi se udubljenje u nejmu, a maslac se istopi.

Kada se kvasac aktivira, dodaje se u brašno zajedno sa tri jaja (prethodno umućena, deo od njih ostavite da premažete piroške pre pečenja), preostalim mlekom, rastopljenim maslacem i 1, 5 kašičice soli i umesitie testo, dovoljno mekano, koje se skoro lepi za ruke.

Ako ispadne tvrđe testo, dodajte još mleka, ali budite vrlo oprezni! Umesite ga najmanje 200 puta, stavite ga u podmazanu posudu, poklopite i ostavite da naraste na toplom mestu dok ne udvostruči zapreminu.

Polovinu testa oblikujte u oblik salame, koju isecite na 20 loptica, veličine loptice za golf. Svaku lopticu razvucite oklagijom, ravnomernostavite oko kašike nadeva (možda i malo više). Podignite dva suprotna luka kruga, ravnomerno ih zalepite u pravcu druga dva luka čvrsto na vrhu da ne ostane nezalepljen otvor, pirošku okrenite naopako i stavite u pleh podmazan uljem i posut brašnom. „Šav“ mora biti vrlo dobro zalepljen kako sok od nadeva ne bi istekao tokom pečenja!

Tako se raspoređuje prvih dvadeset piroški i isto se radi sa ostatkom testa i nadevom. Dobijate 40 piroški, koje ne bi trebalo da budu tesno poređane jedna do druge u plehu. Na kraju, premažite piroške preostalim umućenim jajima i stavite u vrlo zagrejanu rernu. Kad jednom počnu da porumene, rernu smanjite na oko 200 stepeni i pecite piroške do kraja. Jedite dok su vruće!

Pa to je to. U Rusiji smatraju da je žena koja ume da pravi piroške, idealna žena na ovom svetu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: