Način pripreme
1. Pripremite mus za zalogaje na sledeći način: Ocedite salamuru u kojoj ste držali mocarelu i sačuvajte 30 ml od njega.
Ugrejte je do 60 stepeni u toj tečnosti rastvorite želatin, prethodno natopljen prema upustvima na pakovanju i dobro ga ocedite (obično se hidrira 3-4 minuta u hladnoj vodi).
2. U blenderu sameljite mocarelu tako da postane kremasta i fina. Dodajte krem sir i pavlaku i mutite mikserom ili još nekoliko sekundi sameljite u blenderu. Treba da dobijete mekan krem.
3. Sipajte u krem od tečnosti od mocarele i lepo promešajte.
Napunite smesom špric sa glatkim nastavkom i stavite u frižider da se stegne minimum 1 sat. Stavite špric ravno ili samo nastavak ostavite sa otvorom na gore da ne izlazi smesa pre nego što se stegne.
4. Očistite šargarepu. Mašinom ili uz pomoć rendeta za fino rendanje (možete i ljuštilicom za povrće) isecite na fine trake debljine 1mm. Odsecite ih po dužini da budu jednake oko 5-6 cm.
5. U sredini svake trake od šargarepe stavljajte mus, stavite po jedan list bosiljka ili pospite suvim. Sjedinite ivice i stavite čačkalicu tamo, preklopite da se zatvori zalogaj.
6. Ako nećete servirati odmah, uvijte poslužavnik streč folijom i čuvajte u frižideru do trenutka serviranja.
Ukrasite praznične zalogaje od šargarepe sa musom od mocarele crnim maslinama i jedite sa zadovoljstvom.
Prijatno!