Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Sos od pečuraka sa lisičarom, šitake pečurkama i vrganjem

Sos od pečuraka sa lisičarom, šitake pečurkama i vrganjem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Sos od pečuraka sa lisičarom, šitake pečurkama i vrganjem4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Neverovatan sos od različitih vrsta pečuraka, koji meso čini još ukusnijim"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 120 g mešavine vrganja, lisičare i šitake
  • crni luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 1 čen
  • maslac - 2 kašike sa vrhom, mekan
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • smeđi šećer - 1 kašičica sa vrhom
  • belo vino - 1/2 šolje
  • bujon - 1 kocka (od povrća / mesa)
  • voda
  • majčina dušica - 2 prstohvata, sušena
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite pečurke i isecite samo velike. Možete koristiti i mešavinu mariniranih pečurki iz konzerve, ali ukus neće biti isti.

2. Oljuštite i iseckajte luk i beli luk što je sitnije moguće. Pržite ih na umerenoj vatri na obe vrste masnoće, zajedno sa smeđim šećerom i malo soli.

3. Pojačajte vatru za jedan ili dva stepena i stavite pečurke da se prže vrlo kratko.

4. Dodajte brašno, promešajte i posle minute sipajte vino. Kada se dobije kremasta tekstura sosa i sos se gotovo odmah zgusne, sipajte čašu tople vode i neprestano mešajte.

5. Zdrobite i dodajte kocku bujona i dolijte vodu do željene gustine sosa.

Sos za meso začinite majčinom dušicom i poslužite uz pečeno meso, šnicle, ćuftice.

Sos od pečuraka za meso sa lisičarom, šitake pečurkama i vrganjem je fantastičan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: