Način pripreme
Prvo iscedite sok od oba citrusa i pomešajte ih sa začinima, maslinvoim uljem, belim vinom i solju. Stavite riblje filete u odgovarajuću posudu i zalijte ih marinadom.
Pokrijte streč folijom i stavite u frižider na barem 12 sati. Za bolje mariniranje ove bele ribe, uklonite kožu ili direktno uzmite filete bez kože.
Naravno, prilikom pečenja riba bez kože može lakše da se pokida, ali uz pravilno okretanje i dobro premazivanje roštilja, ovaj problem će se izbeći.
Izvadite mariniranu ribu i stavite na debeli sloj papirnog ubrusa. Odozgo stavite drugi sloj - tako će se vlaga bolje upiti.
Osušene filete premažite maslinovim uljem. Nauljite i roštilj, zagrejte ga jako.
Ispecite ribu sa obe strane - otprilike 2 minute po strani. Poslužite sa garnirungom po izboru.
Pečeni pangaisus u marinadi od citrusa je gotov.