Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Pačiji bataci konfi sa belim pasuljem i kobasicom

Pačiji bataci konfi sa belim pasuljem i kobasicom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pačiji bataci konfi sa belim pasuljem i kobasicom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ako vam pačiji bataci nisu dovoljni, pobrinuli smo se i dodali smo pasulj i kobasicu u jelo"

Potrebni sastojci

  • pačiji bataci - 2 komada, konfi, veći
  • pačija mast - 50 g, od bataka
  • kobasica - 400 g (bela butifara ili obična)
  • slanina - 300 g, dimljena
  • luk - 1 glavica, kromid, 200 g ili šalot
  • šargarepe - 2 komada, 130 g
  • pardajzi - 200 g, iz konzerve
  • pire od paprike - 2 supene kašike, po želji
  • beli luk - 2 čena
  • biljke garni - 1 vezica*
  • karanfil - 1 ekserčić
  • crni biber - 2 - 3 prstohvata, mleven
  • so - 1 kašičica, sa vrha, ili po ukusu
  • beli pasulj - 400 g, skuvan (može i iz konzerve)
  • voda - oko 600 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ovi pačiji bataci konfi sa belim pasuljem i kobasicom poznati su kao Cassoulet au confit de canard.

1. Izvadite pačije batake iz masti u kojoj su bili konzervisani prema metodi konfi, i odvojte 50 g od nje za naše jelo. Ostalu koristite za prirpemu ukusnih krompirića, supa ili drugih jela.

2. Iseckajte luk i stavite ga sa pačjom mašću na umerenu vatru na 2-3 minute, da se zaprži.

Za to vreme očistite i isecite šaragrepe na štapiće. Stavite ih u luk i zapržite i njih na 2 minute.

3. Dodajte slaninu u krupnim komadima, beli luk - cele oljuštene čenove, paradajze - iseckane ili samlevene, pire od parike (po želji), vezicu aromatičnih biljki (*majčina dušica, peršun, lovorov list i drugo po želji), karanfil, so i crni biber.

Sipajte vodu i sve dinstajte 30 minuta na umerenoj vatri.

4. Sklonite poklopac i stavite kobasice, na mestima izbockane viljuškom. Po vašoj proceni možete da ih prepolovite ili isečete na krupne komade.

Dodajte i pačije batake plus još tečnosti ukoliko je potrebno. Imajte u vidu da je jelo gušće, ali nije čorba.

Stavite poklopac ostavljajući mali otvor i pojačajte vatru. Tako kuvajte još 20 minuta, a u poslednjih 5-10 stavite i skuvani beli pasulj. Ukoliko koristite onaj iz konzerve, obavezno ga iscedite od tečnosti unutra i operite u cediljci pod mlazom vode.

5. Poslužite ovo ukusno francusko jelo dok je vruće i uživajte u njemu sa lepim, sveže ispečenim seoskim hlebom.

Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: