Način pripreme
Prvi korak Iseckajte sitno luk. U dublji lonac sipati ulje, zagrejati ga pa na njemu izdinstati luk.
Dodajte meso seckano na kockice promešati i ostaviti da se malo dinsta. Sipati 2 l vode. Staviti biber u zrnu , na kockice iseckano šargarepu i krompir posoliti, poklopiti i kuvati sve dok povrće i meso ne omekšaju.
U posebnom loncu izmešati brašno, malo vode i alevu papriku tako da nema grudvica, pa to dodati u čorbu.
Opet kuvati dok ne provri. Dva žumanca viljuškom umutiti i dodati kiselu pavlaku, pa dobro sve promešati.
Vrijuću čorbu skloniti sa ringle, pa je polako kutlačom sipati u smesu od žumanaca i pavlake stalno mešajući viljuškom.
Sipati dve-tri kutlače dobro promešati, pa opet jednom po jednom kutlačom vraćati smesu u lonac. Polako promešati i poklopiti.
Prijatno!
Komentari