Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slani tart»Tart sa paškanatom i kozjim sirom

Tart sa paškanatom i kozjim sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Tart sa paškanatom i kozjim sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
43 min.
Porcije
6
"Tart sa paškanatom i kozjim sirom - ovo je vaš tajni recept za ostavljanje utiska na goste"

Potrebni sastojci

  • Kora
  • brašno - 170 g
  • maslac - 75 g
  • hladna voda - 40 ml
  • so - 2 prstohvata
  • šećer - 2 prstohvata
  • prašak za pecivo - 2 prstohvata
  • Nadev
  • paškanat - 2 korena / 250 g /
  • med - 1 kašika. tečni
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • kozji sir - 120 g
  • jaja - 3 komada
  • pavlaka za kuvanje - 250 g
  • majčina dušica - 2 sveže grančice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru od testa sa maslacem prosejte brašno sa praškom za pecivo i pomešajte sa solju i šećerom.

Isecite hladni maslac na komade i utrljajte u brašno dok se smesa ne pretvori u mrvice.

Sipajte vodu i umesite mrvice u testo.

Razvaljajte ga u vrlo tanku koru prečnika 17-18 cm. Da se ​​ne bi polomila prilikom prenošenja u tepsiju, najbolje je razvaljati testo na sloju papira za pečenje, a zatim staviti direktno u kalup za tart, prečnika 16 cm.

Koru takođe možete okrenuti na kalup i da odlepite papir, izbor je na vama. Jedini uslov je da su zidovi kalupa prekriveni testom i da imate posudu od testa u koju ćete sipati nadev.

Dno kore izbušite viljuškom i ostavite u frižideru.

Dok se podloga hladi, oljuštite koren paškanata i istom ljuštilicom ga isecite u tanke uzdužne trake. Težina korena u receptu je neoljušteni i očišćeni paškanat.

Tanke trake povrća stavite u posudu i dobro pomešajte sa medom i maslinovim uljem.

Rasporedite u široku tepsiju i pecite 10 minuta u rerni dok lagano ne porumeni.

Kada izvadite paškanat, na njegovo mesto ubacite koru u kalupu i pecite je 8-10 minuta na 180 stepeni. Ne bi trebalo da promeni boju i postane zlatna.

Pripremite nadev za ukusni tart tako što ćete jaja umutiti sa prstohvatom soli. Sipajte pavlaku, izmrvite kozji sir i začinite seckanim svežim listićima majčine dušice, aromatičnija je nego sušena.

Izvadite koru iz rerne i stavite nadev na nju. Trake paškanata rasporedite jednu do druge.

Vratite u rernu i pecite 10-15 minuta ili dok se nadev ne stvrdne. Moj savet je da rešetku postavite niže.

Gotovi tart sa paškanatom i kozjim sirom poslužite topao, dodajući još aromatične majčine dušivce na vrh.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: