Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Ukusna janija od pečuraka

Ukusna janija od pečuraka

Ukusna janija od pečuraka
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ukusna janija od pečuraka, koja greje dušu tokom hladnog zimskog dana - brzo zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g
  • ulje - 25 ml
  • maslac - 25 g
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 100 g, svež
  • brašno - 8 g
  • crveno vino - 25 ml
  • so
  • biber
  • peršun - ili mirođija, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite maslac da se istopi i zapržite brašno unutra. Razredite sa malo vode i sačekajte da provri. Isključite i sačuvajte.

Oljuštite pečurke i isecite ih na kriške. Luk i šargarepu takođe oljuštite i operite.

Isecite na sitno. U šerpu stavite ulje i zapržite pečurke dok ne postanu zlataste. Dodajte luk i šargarepe.

Disntajte nekoliko minuta. Stavite polovinu paradajza, isečenog na sitno, so i sipajte vino.

Prelijte jelo sa sosom od brašna. Dodajte preostali paradajz i kuvajte dok povrće ne omekša.

Gotovu janiju pospite peršunom ili mirođijom pre nego što servirate.

Ukusna janija od pečuraka je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: