Palačinke od tapioke sa bademovim mlekom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Palačinke od tapioke sa bademovim mlekom
Fotografije: Panda Life
02/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
"Mirisne palačinke od tapioke, pogodne za ljude koji imaju netoleranciju na gluten"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • skrob od tapioke - 10 kašike
  • bademovo mleko - 200 ml ili pirinčano mleko
  • vanila - 1 pakovanje
  • so - 1 - 2 prstohvata
  • kokosovo ulje - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umute se jaja sa solju i vanilom.

Bademovo mleko, jer je gušće, razredimo sa oko 100 ml vode.

Ako koristimo pirinčano mleko, možemo da odmah sipamo 300 ml njega, ne treba da ga razređujemo. Umutimo smesu i zagrevamo tiganj.

Mažemo tiganj kokosovim uljem i sipamo porcije kutlačom.

Obično je dovoljno da bude pola kutlače ili dve trećine.

Pečemo palačinke dok ne postanu zlataste sa obe strane.

Poređamo ih jedna na drugu i svaku palačinku mažemo kokosovim uljem.

Serviramo sa slatkom od višanja, dunja ili nečeg drugog po želji.

Razume se, najbolje je da je slatko za palačinke od tapioke sa bademovim mlekom domaće.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: