Način pripreme
Izmrvite kvasac u 200 ml mlake vode, dodajte šećer i 2-3 kašike brašna, ostavite da nadođe.
U sredini brašna oblikujte udubljenje i sipajte unutra aktivirani kvasac, kiselo mleko, ulje i so.
Zamesite meko testo i namažite uljem, stavite u najlon kesu i stavite u frižider do jutra. Podelite gotovo testo na dva dela da dobijete dve pide.
Ako ćete pripremati dva pidea, treba da povećate sastojke za nadev, zato što je navedeno samo za 1. Ugrejte ulje i propržite sitno iseckani luk i trakice slanine dok luk ne omekša.
Blanširajte zelje u vreloj posoljenoj vodi, nakon toga dobro ocedite. Isecite i dodajte da se dinsta sa slaninom i lukom.
Dodajte mrvljeni sir i 1 veliko jaje.
Sipajte dobijeni nadev u sredinu testa i podignite ivice na obe po 1 cm, oblikujte pide. Dobijenu ivicu namažite žumancem, umućenim sa kašičicom ulja, pospite semenkama.
Pecite pide u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-ak minuta. Ostavite na rešetku da se ohladi i servirajte.
Pide sa slaninom, sirom i zeljem je veoma ukusan.