Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Semifredo»Semifredo sa jagodama i kupinama

Semifredo sa jagodama i kupinama

Vesela SHVesela SH
Šegrt
2251267
Semifredo sa jagodama i kupinama
Fotografije: Vesela SH
2 / 3
02/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Osećamo da vam se danas jede semifredo sa jagodama i kupinama, zato brzo dajemo recept"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4
  • šećer - 1 šolja
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • kupine - 100 g
  • jagode - 200 g
  • vanila - 1
  • limunov sok - 1 supena kašika
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Operite voće i isecite ga na krupne komade, ostavite da se osuši.

Odvojte žumanca od belanaca u posebne posude.

Umutite žumanca sa polovinom šećera, dok se šećer ne istopi, nastavite sa mućenjem žumanaca na pari dok se ne dobije gust i vazdušast krem.

Sklonite metalnu posudu sa ključale vode, dodajte vanilu i stavite posudu sa žumancima u drugu posudu sa hladnom vodom, preporučujem vam da u nju dodate led, zato što se voda brzo zagreje, nastavite da mutite dok se žumanca ne ohlade.

Umutite pavlaku u sneg i dodajte žumanca uz lagano mešanje i dodajte voće.

Umutite belanca u sneg, uz neprestano mućenje postepeno sipajte ostali šećer, kada belanca budu dobro umućena, dodajte prstohvat soli i limunov sok i mutite još malo, otprilike 2-3 minute.

Dodajte belanca u žumanca i pavlaku, sipajući po malo i lagano mešajte špatulom kako bi se sačuvao vazduh u njima.

Nakon što ste dobro pomešali sve sastojke, sipajte krem sa pavlakom u kalup u koji ste stavili streč foliju.

Folija treba da bude dobro rastegnuta po dnu i stranicama kalupa.

Uvijte kalup folijom i ostavite ga u zamrzivaču na nekoliko sati dok se ne stegne.

Pre serviranja okrenite kalup sa Semifredom na dgovarajući tanjir i sklonite foliju.

Semifredo ukrasite po vašem izboru.

Brzo servirajte Semifredo u čašice ili tanjiriće da se ne bi istopio.

Poslužite ovaj neverovatno ukusan Semifredo sa jagodama i kupinama sa koktelom po vašem izboru!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: