Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita savijača»Uvijena pita sa kvascem

Uvijena pita sa kvascem

ElitsaElitsa
Početnik
4
Uvijena pita sa kvascem
Fotografije: Natalia Petrova
13 / 14
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
125 min.
Porcije
4
"Recept za mekanu, vazdušastu i veoma ukusnu pitu sa sirom, servirajte sa užitkom celoj porodici!"

Potrebni sastojci

  • za nadev
  • jaja - 4 komada
  • sir - 100 - 200 g
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • ulje - 1/2 - 1 šolja
  • univerzalno testo za pite i pice
  • voda - 1 l, mlaka
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • kvasac - 1/2 kockcie, svež
  • ulje - oko 1/2 šoljica
  • brašno - oko 2 kg (koliko upije, da se razvuče testo)
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sastojke za nadev, prvo umutite jaja, dodajte i preostale sastojke.

Od sastojaka za testo zamesite glatko testo. Podelite na 4 lopte. Za pitu se koristi samo 1 lopta, a preostalo se zamrzne u zamrzivaču. Kada ponovo poželite da pojedete pitu ili pocu (od 1 lopte se dobija oko 2 srednje pice), prosto odmrznite, razvucite, pecite i jedite. Može i sa gotovim tesotm.

Za pitu se koristi 1/4 testa, Nakon što dobro umesite testo, podelite ga na 4 loptice. Svaku razvucite i pospote nadevom, uvijte u rolat i stavite u namazan pleh. Ponavljajte sa svakom korom.

Kad završite, preostali nadev sipajte preko uvijene pite i ostavite da nadođe 30 minuta. Posle pecite na 220 stepeni. Kad se ispeče, namažite uljem, a možete i dinstati malo.

Nadam se da če vam recept doneti užitak! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: