Pile frikase na trakijski način

07/04/2021
"Ako niste odličili šta ćete danas jesti, mi imamo divan predlog za vas, raskošno pile frikase sa jajima i pečurkama!"
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte piletinu i isecite na male komade, sačuvajte bujon.

U posebnoj posudi propržite pečurke. Brašno propržite u maslacu i postepeno razredite sa toplom bujonom uz neprestano mešanje.

Mešajte enerično drvenom kašikom ili žicom dok ne dobijete glatku smesu.

Posebno umutite žumanca sa kiselim mlekom. Mešajte i pomešajte na kašu, pile i pečurke ostavite da se kuvaju 15 munuta0. Pre nego što skinete sa vatre, dodajte sitno iseckan beli luk.

Pospite pile frikase na trakijski biberom, solju i peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar