Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Kaša»Seoska kaša od pečuraka

Seoska kaša od pečuraka

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Seoska kaša od pečuraka
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ne znamo koja je tajna seoske kuhinje, ali čak i obična kaša od pečuraka prirpemljena na seoski način je jedinstvenog ukusa"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 600 g, šampinjoni
  • luk - 1 glavica, crni
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 2 supene kašike
  • ulje - 1 supena kašika
  • voda - 600 ml
  • brašno - 4 supene kašike
  • majčina dušica
  • biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke isecite na kriške. Luk i beli luk sitno isecite. U šerpu sipajte ulje i dodajte maslac.

Stavite luk i beli luk da se dinstaju. Nakon što omekšaju stavite pečurke. Pržite kratko, posolite i dinstajte još 5 minuta.

Pospite brašno, mešajte neprestano da se proprži. Sipajte vodu, mešajte energično da se rastvori brašno i da se ne stvore grudvice.

Kašu od pečuraka kuvajte još 5 minuta.

Začinite majčinom dušicom, biberom i solju po ukusu.

Kašu od pečuraka skinite sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: