Meraklijska pljeskavica

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214332209
Meraklijska pljeskavica
Fotografije: Ralitsa Georgieva
3 / 4
10/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Pljeskavice treba da se pripremaju i konzumiraju sa merakom!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg, teleće
  • slanina - 250 g
  • luk - 1 veliki
  • ljute paprike - 1 - 2 zelene
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • beli luk - nekoliko čenova
  • vegeta - odokativno
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk i sitno isecite slaninu. Izmešajte ih sa malo vegete i aleve paprike. Umesite mleveno meso sa sitno iseckanim ljutim paprikama, belim lukom, solju i biberom po ukusu.

Podelite mleveno meso na 4 jednaka dela za 4 pljeskavice. Svaku četvrtinu podelite na 2 dela i oblikujte ih u 2 pljosnate ćufte - jedna treba da bude malo veća od druge.

Pljeskavice se pune slaninom i lukom i slepljuju se 2 po 2. Tako premljene pljeskavice se peku na podmazanom roštilju ili u rerni na 200 stepeni na metalnom roštilju otprilike 20-25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.3
51
42
30
20
10
Oceni:

Komentari

Lenka
Lenka
Baš je prava meraklijska. :) Super recept.
16.09.2021 11:42
1