Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Rižoto sa pečurkama i mesom

Rižoto sa pečurkama i mesom

FeyaFeya
Početnik
11
Rižoto sa pečurkama i mesom
Fotografije: Vesta
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Aromatičan rižoto koji će vas očarati svojim prefinjenim ukusom"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje
  • pečurke - 400 g
  • meso - 400 g (svinjsko ili pileće)
  • luk - 1 velika glavica
  • paradajz - 1/3 konzerve, na kocke
  • maslinovo ulje
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • kumin - 1 kašičica
  • soja sos - 3 - 4 kašike
  • peršun - svež ili suv, 2 - 3 struka, svež, 1 kašika, suv
  • bujon - 1 kocka (od povrća ili pečuraka)
  • muskatni oraščić - na vrh noža
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na kocke i dobro ga zapržite u dubokom (VOK) tiganju ili šerpi, dodajte kumin, so i biber.

Isecite luk i dodajte ga u meso. Isecite pečurke na srednje debele ivice i dodajte ih u luk i meso. Zapržite dok ne postanu zlatasti.

Dodajte i paradajz, peršun, muskatni oraščić, alevu papriku i soja sos. Dodajte pirinač.

Promešajte u zapržite oko 1-2 minuta. Dodajte 4 šolje sa vodom (iste kao one za pirinač). Kuvajte dok voda ne ispari i vaš rižoto je gotov.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: