Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zeleni paradajz sa belim lukom

Zeleni paradajz sa belim lukom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57117132
Zeleni paradajz sa belim lukom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
180 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
1
"Jedan neodoljiv pikantan predlog za koji smo sigurni da ćete se složiti ako uz njega dodajmo i jednu dobro ohlađenu rakiju!"

Potrebni sastojci

  • zeleni paradajz - 10 kg
  • celer - 700 g, listovi
  • beli luk - 100 g
  • voda - 10 litara
  • so - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite paradajz približno iste veličine i boje. Očistite od drški i operite dobro.

Poređajte zajedno sa začinima u tegle i prelijte salamurom spremljenom od soli i vode. Odozgo pritisnite nekom težinom.

Nakon dva dana počinje pretakanje, koje se vrši na dva, tri dana tokom dve nedelje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: